© evdw

Havencentrum trok vorig jaar 43.631 bezoekers

Het Provinciaal Havencentrum aan de Scheldelaan kreeg vorig jaar 43.631 bezoekers over de vloer. Het grootste deel, 39.420, werd in groep rondgeleid door havengidsen.

EVDW

2014 was voor het Havencentrum een jaar vol vernieuwingen. Een kwart van de Vlaamse jongeren in het tweede jaar secundair ontdekte de haven van Antwerpen met het provinciaal Havencentrum.

Het provinciaal Havencentrum in Lillo is hét bezoekerscentrum voor de haven, industrie en logistiek in Antwerpen. Bezoekers krijgen een unieke blik achter de schermen van het havengebeuren dankzij de verschillende rondleidingen in het havengebied en de interactieve tentoonstelling. 80 havengidsen nemen hen hierbij op sleeptouw.

“Al 27 jaar kunnen jongeren in het Havencentrum alle aspecten van de haven ontdekken. Datgene wat ze leren in de klas kunnen ze hier zintuiglijk beleven. Met toegankelijke en interactieve formules op maat willen we hun interesse opwekken en de vele tewerkstellingskansen tonen.” zo verwoordt voorzitter Ludwig Caluwé de nieuwe aanpak.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio