© Marc Peeters

Vrouw (47) komt om bij familiedrama

In Arendonk heeft de politie zondagavond het levenloze lichaam van een 47-jarige Argentijnse vrouw aangetroffen in haar woning. Haar 48-jarige Nederlandse man bracht haar - vermoedelijk door wurging - om het leven en probeerde vervolgens zelfmoord te plegen, maar overleefde het.

De man werd gearresteerd en is inmiddels ook al aangehouden door de onderzoeksrechter, zo laat de Turnhoutse afdeling van het parket van Antwerpen maandag weten.

De politie kreeg zondagavond een telefoontje van een ongerust familielid van de man dat al even niets meer van hem gehoord had. Toen de politie de woning van het koppel aan Onder d’Eike binnentrad, trof ze de man gewond aan. Zijn vrouw bleek overleden te zijn.

De precieze omstandigheden van haar dood en het motief van de man worden nog onderzocht. Er volgt ook nog een autopsie om de doodsoorzaak en het tijdstip van overlijden met zekerheid vast te stellen.

De man werd voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht, maar mocht dat intussen al opnieuw verlaten. Hij is maandagmiddag voor de onderzoeksrechter geleid, die hem vervolgens onder aanhoudingsbevel plaatste.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio