© Joren De Weerdt

Crevits mengt zich niet in hoofddoekendiscussie

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) is niet van plan een decretale regeling te voorzien voor het dragen van religieuze tekens op school.

svg

Crevits benadrukt dat het ‘niet in haar bevoegdheid noch in haar bedoeling ligt om aan de autonomie van scholen te raken.’ ‘Dat koepels en netten hierover afspraken maken, behoort uiteraard tot hun vrijheid’, luidt het op het kabinet.

De Raad van State velde einde vorig jaar 3 arresten in verband met het verbod op het dragen van religieuze tekens op school in het GO!. Deze arresten geven aan dat scholen die een verbod op het dragen van religieuze tekens bij leerlingen wensen in te stellen, dit enkel kunnen doen wanneer ze dit uitgebreid motiveren vanuit een lokale context die rechtvaardigt om een dergelijk verbod in te stellen.

Drie arresten

Crevits wijst erop dat de Raad van State vorig jaar drie arresten velde over het verbod op het dragen van religieuze tekens op school in het GO!.

‘Deze arresten geven aan dat scholen die een verbod op het dragen van religieuze tekens bij leerlingen wensen in te stellen, dit enkel kunnen doen wanneer ze dit uitgebreid motiveren vanuit een lokale context die rechtvaardigt om een dergelijk verbod in te stellen’, zegt Crevits. Voor haar zijn deze arresten richtinggevend.

Dinsdag zal - zoals Crevits eerder beloofde - via de wekelijkse nieuwsbrief Schooldirect een toegankelijke uitleg over de arresten van de Raad van State verspreid worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER