© Margo Tilborghs

Leidingbreuk zet Kapelstraat droog

Door een breuk in de waterleiding werd het water in de Kapelstraat in Essen afgesloten vanaf het Heuvelplein tot aan het kruispunt met de Ringweg. Daardoor zaten de bewoners enkele uren zonder water.

Margo Tilborghs

In de Kapelstraat, ter hoogte van het gemeentehuis, werd er gisterenochtend rond 4u een breuk in de waterleiding vastgesteld. “Het water borrelde daar op en stroomde naar de riolering”, zegt Peter De Smedt, afdelingshoofd van de technische dienst van Essen. “Er was zeker geen sprake van een fontein, de overlast was vrij beperkt. De technische diensten van Pidpa (Provinciale Intercommunale Drinkwatermaatschappij Provincie Antwerpen) kwamen ter plaatse en probeerden de leiding zo snel mogelijk te herstellen. De bewoners van de Kapelstraat zaten ondertussen even zonder water.

De verkeerspolitie hield een oogje in het zeil, zodat het lek – langs de kant van de weg – kon opgespoord en hersteld worden. De verkeerssituatie kon wijzigen naargelang Pidpa graafwerken moest uitvoeren. Rond 11.30u was het lek hersteld en tegen 14u kon het verkeer weer door de Kapelstraat rijden. De breuk is waarschijnlijk te wijten aan slijtage van de leidingen.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio