© Belga

Vierde Belgische plaatst zich voor hoofdtabel Diamond Games

Met Klaartje Liebens heeft zich een vierde Belgische vrouw geplaatst voor de hoofdtabel van de Diamond Games. In de derde ronde van de kwalificaties versloeg ze de Luikse Ysaline Bonaventure met 2-6, 6-1 en 7-6 (7/3 in de tiebreak). Liebens behoort tot de tennisacademie van tornooidirectrice Kim Clijsters.

pdk

Liebens is de vierde Belgische op de hoofdtabel in Antwerpen. Kirsten Flipkens (WTA 59), Yanina Wickmayer (WTA 66) en Alison Van Uytvanck (WTA 103) waren rechtstreeks geplaatst. Tegen wie Liebens als qualifier in de eerste ronde speelt, is nog niet duidelijk.

Mestach en Van Uytvanck naar kwartfinales dubbelspel

An-Sophie Mestach en Alison Van Uytvanck plaatsen zich in het dubbelspel voor de kwartfinales. In de eerste ronde nam het Belgische duo in 1 uur en 25 minuten met 6-2 en 7-5 van de Duitse Mona Barthel en de Roemeense Raluca Olaru.

De volgende tegenstanders voor Mestach en Van Uytvanck komen uit de wedstrijd tussen de Georgische Oksana Kalashnikova met de Poolse Paula Kania en de Nederlandse Michaela Krajicek met de Roemeense Monica Niculescu. Die laatste twee vormen het tweede reekshoofd in het Sportpaleis.

Kim Clijsters: 'Fier op Klaartje Liebens en Indy De Vroome'

'Ik ben fier op Klaartje en Indy', reageerde toernooidirectrice Kim Clijsters op de kwalificatie van de 20-jarige Liebens en de 18-jarige Nederlandse Indy De Vroome (WTA-247). 'Met Klaartje Liebens en Indy De Vroome zijn twee speelsters van mijn tennisacademie vanuit de kwalificaties doorgedrongen naar de hoofdtabel. Dat is geweldig voor hen en voor Carl Maes en al de andere coaches van de academie. En het is goed voor het Belgische en Nederlandse tennis.'

'We hebben alvast een prachtig kwalificatietornooi achter de rug. "Eén van de belangrijkste doelstellingen van de Diamond Games is om jonge speelsters een kans te geven. Indy en Klaartje hebben die kans met beide handen gegrepen. En daarnaast zijn met Kateryna Bondarenko en Francesca Schiavone ook twee ervaren speelsters via de kwalificaties op de hoofdtabel gekomen. Het is een mooie mix. Het wordt een mooie tennisweek!', besloot Clijsters.

In de eerste ronde neemt Liebens het dinsdagavond op tegen de Duitse Mona Barthel (WTA-42). Het wordt de eerste ontmoeting tussen Liebens en de 24-jarige Duitse. De Vroome mag tegen de Bulgaarse Tsvetana Pironkova (WTA-50) aan de slag. De Oekraïnse Bondarenko (WTA-195) treft het Slovaakse zesde reekshoofd Dominika Cibulkova (WTA-18), de Italiaanse Schiavone (WTA-81) de Tsjechische Klara Koukalova (WTA-43). .

Uitslagen 1ste dag Diamond Games:Vrouwen enkel - Derde kwalificatieronde:Indy de Vroome (Ned) - Katerina Siniakova (Tsj/1) 6-0, 4-6, 7-6 (7/2)Kateryna Bondarenko (Oek) - Dinah Pfizenmaier (Dui) 6-1, 6-1Francesca Schiavone (Ita/2) - Anna-Lena Friedsam (Dui/5) 7-5, 6-2Klaartje Liebens (Bel) - Ysaline Bonaventure (Bel) 2-6, 6-1, 7-6 (7/3)

Vrouwen dubbel - Eerste ronde:Lyudmyla Kichenok/Nadiia Kichenok (Oek) - Eva Hrdinova/Laura Thorpe (Tsj/Fra) 6-3, 6-4Barbora Krejcikova/Renata Voracova (Tsj) - Kateryna Bondarenko/Olga Savchuk (Oek) 6-3, 7-6 (7/3)An-Sophie Mestach/Alison Van Uytvanck (Bel) - Mona Barthel/Raluca Olaru (Dui/Roe) 6-2, 7-5

OVERZICHT.Wat staat er op het programma op Diamond Games?

© WAS

Vandaag beginnen de Diamond Games, het met 736.000 euro gedoteerd WTA-toernooi in Antwerpen. Maar wat staat er vandaag allemaal op het programma? Een overzicht:

De eerste wedstrijd start om 10u00.

Centre court:

Vrouwen enkel - Derde ronde kwalificaties:

Kateryna Bondarenko (Oek) - Dinah Pfizenmaier (Dui)

Francesca Schiavone (Ita/2) - Anna-Lena Friedsam (Dui/5)

Ysaline Bonaventure (Bel) - Klaartje Liebens (Bel)

Niet voor 17u00:

Vrouwen dubbel - Eerste ronde:

Kateryna Bondarenko/Olga Savchuk (Oek) - Barbora Krezjcikova/Renata Voracova (Tsj)

Niet voor 19u00:

Mona Barthel/Raluca Olaru (Dui/Roe) - An-Sophie Mestach/Alison Van Uytvanck (Bel)

Court 1:

Vrouwen enkel - Derde ronde kwalificaties:

Katerina Siniakova (Tsj/1) - Indy de Vroome (Ned)

Vrouwen dubbel - Eerste ronde:

Eva Hrdinova/Laura Thorpe (Tsj/Fra) - Lyudmyla Kichenok/Nadiia Kichenok (Oek) .