© MARC GOYVAERTS/GMAX Agency

Olivier Claessens (Berchem Sport) kan niet blij zijn met gelijkspel

Een ontgoochelde trainer Stef Van De Velde was na de puntendeling met Verviers hard voor zijn spelersgroep. Aanvaller Olivier Claessens is evenmin blij met de verloren twee punten. “Al krijgen we op het eind toch nog kansen op de overwinning.”

KRISTOF SOMERS

“2-2 tegen Verviers is simpelweg niet voldoende voor een ploeg als Berchem”, vindt Claessens. “In de eerste helft lieten we ons kinderachtig wegzetten. En ook voetballend lukte het niet. Misschien speelde het zware veld wel een rol, maar daar moeten we beter mee omgaan.”

Met 0-1 de rust ingaan hoefde echt geen ramp te zijn, maar wanneer Boli al snel gebruik maakte van verwarring - al of niet buitenspel - om een tweede keer te scoren, leek het kalf op dat moment verdronken. “Dat gevoel had ik zeker niet”, countert Claessens. “We herpakten ons in de tweede helft. Tim Verstraeten kreeg de opdracht wat hoger te gaan staan en we begonnen meer power play te spelen. Dat plannetje werkte, alleen kwam die 0-2 natuurlijk hard aan.”

Scherpte

Na de 1-2 van Boujouh mocht Claessens gaan rusten. “Nochtans voelde ik me net als de rest van de ploeg beter worden na de pauze”, knikt hij. “Maar mijn eerste helft was echt niet goed en ik begrijp dat de jongens op de bank extra gemotiveerd waren om er nog wat van te maken. Jammer wel dat we op het laatst nog kansen voor de 3-2 onbenut laten. Op basis van onze tweede helft was dat wel verdiend geweest.”

Berchem zit nu opnieuw met een competitieloos weekend. Net na de eerste partij van 2015 was dat ook al het geval. “Ik ben er zeker geen voorstander van. Op training is de scherpte toch altijd net iets minder dan in wedstrijden. En als je dan twee weken later weer aan de bak moet, voel je dat wel tijdens de match”, besluit Claessens.

MEER OVER Berchem Sport

MEER OVER VOETBAL