© Jan van der Perre

Dreigingsniveau 3 verlengd zonder concrete dreiging

Het huidige dreigingsniveau 3 in ons land wordt verlengd tot maandag 23 februari. ‘De redenen die geleid hebben tot de verhoging van het dreigingsniveau zijn immers nog van toepassing. Er is momenteel evenwel geen enkele informatie betreffende een concrete dreiging in België’, zo meldt het Coördinatieorgaan voor Dreigingsanalyse (OCAD) maandag.

jva

Door de verlenging van het huidige dreigingsniveau met twee weken worden ook de bestaande veiligheidsmaatregelen verlengd. Deze maatregelen worden permanent geëvalueerd en kunnen indien nodig aangepast worden, zo blijkt uit een mededeling van OCAD.

Het dreigingsniveau 3 (op een schaal van 4) is van kracht sinds 15 januari, toen België werd opgeschrikt door een grootschalige antiterreuractie in Verviers en in de regio van Brussel. Bij een raid in Verviers kwamen daarbij twee vermoedelijke terroristen om het leven.

Maandag leidt premier Charles Michel op zijn kabinet de eerste bijeenkomst van de Nationale Veiligheidsraad. Die bestaat uit de leden van het kernkabinet en de ministers van Justitie en Defensie. Naargelang de agenda kunnen op die bijeenkomsten ook andere regeringsleden of veiligheidsverantwoordelijken uitgenodigd worden.