© REUTERS

Beckham richt hulpfonds op voor kinderen in crisisgebieden

Oud-voetballer David Beckham heeft maandag in Londen een project voor kinderen in crisisgebieden gelanceerd, in samenwerking met Unicef. Het project heet '7' naar het rugnummer dat de Engelsman droeg bij Manchester United.

'Mijn beroemdheid heeft deuren voor mij geopend, nu kan ik me inzetten voor dergelijke projecten', zei Beckham (39) op een persconferentie in Londen. Het doel van '7: The David Beckham UNICEF Fund' is geld in te zamelen om 'miljoenen kinderen te beschermen' over de hele wereld.

Dit jaar viert de ex-middenvelder van Manchester United en Real Madrid zijn tienjarig jubileum als ambassadeur van Unicef. 'Mensen kennen mij als voetballer, maar je kan mijn leven niet enkel op die manier beschrijven', zei hij.

'Als ambassadeur heeft David Beckham tien jaar van zijn leven opgeofferd om kwetsbare kinderen te verdedigen', vertelde Paloma Escudero, een verantwoordelijke binnen Unicef. 'David heeft de aandacht kunnen vestigen op de grootste bedreigingen voor kinderen, namelijk ondervoeding, Ebola en aids', ging ze verder.

Volgens Unicef leeft meer dan één op de tien kinderen in de wereld, goed voor zowat 230 miljoen kinderen, in conflictgebieden. Beckham benadrukte dat zijn eigen vier kinderen betrokken zullen zijn bij het project. 'Ze zijn enthousiast, ze begrijpen precies wat ik vandaag heb aangekondigd en wat er moet gebeuren.'