© *

Helpt scheren voor een betere huid?

Vrouwen die last hebben van donshaartjes, zouden de conditie van hun huid verbeteren door ze af te scheren. Dat bericht staat vandaag op verschillende Britse media, maar zit het geheim van een betere huid echt in een scheermesje?

tib

Vrouwen die zich scheren, zeggen dat ze een gladdere huid krijgen. Niet alleen omdat ze hun donshaartjes afscheren, maar ook omdat ze al scherend de dode huidcellen verwijderen, waardoor de huid er jonger uit zou zien. Op Youtube zijn er verschillende filmpjes te vinden van beautyblogsters die hun gezicht scheren. Sommigen beweren zelfs dat het effect vergelijkbaar is met dat van microdermabrasie, waarbij cellen van de bovenste huidlaag verwijderd worden.

Vooral vrouwen die in de menopauze komen en door hormoonwisselingen meer haren in hun gezicht krijgen, vinden scheren een handige oplossing. Maar volgens dermatologe Linda Temmerman is het niet de beste: 'Als je scheert, worden haren altijd stugger. Dus vrouwen die zachte donshaartjes hebben, kunnen er beter afblijven, want zo erg vallen ze niet op. Als je er toch iets aan wil doen, kan je ze bleken met waterstofperoxide, waardoor ze wit en bijna onzichtbaar worden. Er zijn ook nieuwe ontharingscrèmes, op basis van hormonen, die de huid niet te veel manipuleren. Of er zijn laserbehandelingen, maar die zijn wel redelijk duur'. Vrouwen die last hebben van donkere, stijve haren in het gezicht, kunnen deze best fijntjes uittrekken in plaats van ze af te scheren.

MEER OVER Mode & Beauty