© BELGA

Politie lokt dieven WK-fiets Kwiatkowski in de val

De fiets waarmee de Pool Michael Kwiatkowski eind september 2014 in Ponferrada naar de wereldtitel reed, is terecht. Twee mannen die verantwoordelijk waren voor de diefstal, werden in de val gelokt toen ze de fiets wilden verkopen.

qyen

Begin februari verdween de fiets van Michal Kwiatkowski uit het hoofdkwartier van fabrikant Specialized in het Californische Morgan Hill. De dieven namen ook een unieke fiets van Specialized-eigenaar Mike Sinyard mee.

Na een tip kwam de politie op het spoor van de twee vermoedelijke daders, Kannadi Ridenour en Ryan Balestrini. Die kenden de echte waarde van de fietsen niet en vroegen 1.000 dollar per stuk, terwijl ze minstens 20.000 dollar waard zijn Volgens verschillende media maakte de politie een afspraak met de daders, waarna ze in de boeien werden geslagen.

'Ik denk niet dat ze beseften wat ze hadden meegenomen. Het zijn redelijk unieke stukken. Gelukkig hebben we ze terug en daar zijn we de politie erg dankbaar voor', reageerde Katie Sue Gruener van Specialized.