© W&F

Frank Boeijen kijkt uit naar ontmoeting met Vlaamse publiek

De nieuwe theatertournee van zanger Frank Boeijen houdt maar liefst zes keer halt in ons land. De Warande in Turnhout trapt af (20/02), De Roma in Borgerhout (17/5) mag sluiten.

Peter Briers

Dat Boeijen al voor het tweede concert van zijn nieuwe tournee naar ons land afzakt, is niet verwonderlijk. De liedjesschrijver uit Nijmegen maakte er de laatste jaren geen geheim van dat hij een boon heeft voor Vlaanderen in het algemeen, en Antwerpen in het bijzonder. "Ik voel me er echt thuis", aldus Boeijen. "De reacties van de mensen zijn er hartverwarmend. Ik vind het geweldig dat ik voor het Vlaamse publiek iets kan betekenen."

Boeijen blikt tijdens de voorstelling terug op zijn carrière, die intussen al bijna vier decennia overspant. “Het publiek krijgt een selectie te zien uit elk project waarmee we sinds eind de jaren zeventig de baan opgingen”, verklapt Frank. De try-outs in zijn thuisland vielen alvast in de smaak. “Boeijen spant een koord tussen op drift geraakte stemmingen van het hoofd en het hart”, blokletterde een Nederlands dagblad vorige week.

Verwacht wordt dat ‘Paradijs’ en ‘Kronenburg Park’ deel zullen uitmaken van de setlist. Boeijen heeft zijn populariteit in ons land vooral aan die twee nummers te danken.

Op 20/02 in De Warande (Turnhout). Verder ook nog in Gent (Capitole, 8/03), Brussel (AB, 11/03), Halle (’t Vondel, 19/04), Diest (CC, 23/04) en Antwerpen (De Roma, 17/05)