© Reuters

Zestien doden op 24 uur in oosten van Oekraïne

Het geweld in het oosten van Oekraïne heeft op 24 uur tijd weer aan zestien mensen het leven gekost, zo heeft de Oekraïense overheid maandag meegedeeld. De meeste slachtoffers kwamen bij bombardementen om het leven.

rdc

‘Oekraïne heeft negen soldaten verloren, 26 anderen raakten gewond’, verklaarde legerwoordvoerder Vladislav Seleznjov. Volgens hem hebben de Russischtalige separatisten een honderdtal stellingen van het regeringsleger onder vuur genomen.

De bombardementen van de separatisten op de steden Avdiivka en Debaltsevo hebben daarnaast ook aan zeven burgers het leven gekost, zo meldt dan weer Vjatjeslav Abroskin, het Kiev-getrouwe hoofd van de politie in de regio Donetsk.

In de stad Donetsk, die gecontroleerd wordt door rebellen, zijn sinds maandagochtend 4.00 uur nieuwe beschietingen aan de gang, zo zegt een journalist ter plaatse van het Franse persbureau AFP. Zondagavond had nog een grote ontploffing plaatsgevonden op het terrein van een fabriek die explosieven en granaten produceert. Volgens de woordvoerder van het leger werd een munitiedepot van de rebellen geraakt, maar hij kon niet bevestigen dat artillerievuur van het leger aan de oorzaak van de ontploffing lag.