© Photo News

“Britta zou nooit halsoverkop met iemand in bed duiken”

Een onberispelijk meisje. Aan de stille kant. Bescheiden en ietwat onzeker over haar uiterlijk. Uit de getuigenissen van verschillende vrienden en collega’s van Britta Cloetens kwam maandagvoormiddag eens te meer hetzelfde beeld over de Wilrijkse jonge vrouw naar voor.

dvd

Week twee van het assisenproces rond Tijl Teckmans gaat van start met een lange lijst moraliteitsgetuigen. De wet schrijft voor dat eerst het slachtoffer aan bod komt, en daarna de beschuldigde. Maandag kwamen in de voormiddag alvast een aantal collega’s en vrienden aan bod. Hun getuigenissen waren quasi identiek. Britta Cloetens was een lieve, behulpzame en stille jonge vrouw, waar eigenlijk geen slecht woord over kan worden gezegd.

“Ze had vlak voor haar dood nog gevraagd of ze eens geen lasagna voor ons mocht maken”, getuigde collega Els. “Ze kon dat goed, zei ze. Het is er spijtig genoeg nooit van gekomen.” Op haar werk, bij een verzekeraar, legde ze een onberispelijk parcours af. “Haar prestaties waren uitzonderlijk te noemen”, zei haar toenmalige baas. “Ze gaf nooit aanleiding tot conflicten.”

“Niet uitdagend”

Belangrijk is dat niemand van de getuigen Britta omschrijft als uitdagend. In tegenstelling tot Tijl Teckmans, die beweert dat Britta seksuele avances maakte toen zij in het paaswekend van 2011 de Hondagarage aan de Boomsesteenweg kwam informeren naar een nieuwe wagen, denkt niemand van haar vrienden dat zij daartoe in staat zou zijn. “Ze zou nooit halsoverkop met iemand in bed duiken. Zo was ze hoegenaamd niet”, klonk het bijna unaniem.

In de namiddag komen onder meer de biologische vader, de stiefvader, de halfbroer en de halfzus van Britta nog aan het woord. In principe zou de mama van Britta, Karin Tack, ook in dit rijtje moeten staan, maar aangezien zij al getuigde toen het om de feiten ging, zal zij niet meer aan het woord komen.MEER OVER Assisenzaak Britta Cloetens

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio