© AFP

‘Topmannen Juventus praten met Axel Witsel over transfer’

Eerder wist deze krant al te melden dat Juventus een oogje heeft op Axel Witsel, maar de Oude Dame zou nu ook actie ondernomen hebben. Voorzitter Andrea Agnelli en technisch directeur Fabio Paratici zouden samengezeten hebben met de Rode Duivel om een transfer in de zomer te bespreken. Dat meldt de RTBF.

wic

Witsel zou bij Juventus de opvolger moeten worden van Paul Pogba. Diens zaakwaarnemer Mino Raiola hintte al enkele keren stevig dat de 21-jarige Fransman Italië komende zomer wel eens zou kunnen verlaten. De Rode Duivel zou in Turijn helemaal bovenaan het lijstje met kandidaat-opvolgers staan.

RTBF-journalist Thierry Luthers weet dat Witsel om die reden is gaan praten met twee topmannen van Juventus: voorzitter Andrea Agnelli en technisch directeur Fabio Paratici. Ook Luciano D’Onofrio, die de belangen van Witsel vertegenwoordigt, zou aanwezig geweest zijn bij de ontmoeting.

Enig struikelblok zou de hoge vraagprijs van Zenit-Sint Petersburg kunnen zijn. De Russen betaalden in 2012 40 miljoen euro voor Witsel, nog steeds de hoogste som die ooit betaald werd voor een Belgische voetballer. In de Russische media circuleerden de afgelopen maand echter geruchten dat Zenit enkele van zijn grootverdieners van de hand zou willen doen na een teleurstellende Europese campagne. Witsel ligt nog twee jaar onder contract in Rusland.