© BFM

Ring 30 nachten op één rijstrook

De Vlaamse overheid voert de komende maanden grote werkzaamheden op diverse autosnelwegen uit. Vooral op de Ring tussen Deurne en Het Zuid zal er dit najaar ernstige hinder zijn.

cwil

Het Agentschap Wegen en Verkeer wil in opdracht van de Vlaamse overheid dit najaar de voegen in beide richtingen op de Ring (R1) tussen Deurne en Het Zuid herstellen. De werkzaamheden zullen ongeveer dertig nachten in beslag nemen. Alle verkeer zal op één rijstrook moeten.

- op de A12 tussen Ekeren en de R1 zullen in september en oktober van dit jaar de brugvoegen worden hersteld. Daar zullen drie weekends voor nodig zijn. Gedurende één weekend wordt de verbindingslus van de A12 naar de Ring afgesloten. Een preciezere timing van de werkzaamheden moet nog worden uitgewerkt.

- op de E17/R1 richting Gent worden op 1 en 2 mei vlak na de Kennedytunnel de rijstrookindeling en de markeringen aangepast. De hinder zal op die twee dagen zeer groot zijn. Het aantal rijstroken wordt teruggedrongen van drie naar één. Verschillende opritten zullen worden afgesloten: Amerikalei en A12 - Silvertopstraat (net voor de Kennedytunnel), Afrit 6 Linkeroever (net na de Kennedytunnel) en Knooppunt Antwerpen-West, aansluiting naar E34.

- op de A3/E313 tussen Wommelgem en Antwerpen-Oost (richting Antwerpen) worden gedurende vier weekends, verspreid over mei en juni 2015, op verschillende plaatsen herstellingen op de asfaltverharding uitgevoerd. De snelheid zal er worden beperkt tot 70 km per uur.

- op de A13/E313 wordt in Massenhoven in de richting van Antwerpen de brug hersteld. De werkzaamheden vinden dit najaar plaats, maar een exacte timing is er nog niet. De E313 richting Antwerpen zal op die plaats alleszins worden afgesloten.

- op de A12 tussen Leugenberg en Ekeren wordt de pechstrook in maart en april omgevormd tot een weefstrook. Dat is een rijvak voor verkeer dat de autosnelweg oprijdt en er één afrit verder alweer afmoet. Door die weefstrook worden het lokaal en doorgaand verkeer beter gescheiden. De werkzaamheden zullen vier weekends in beslag nemen, telkens van vrijdagavond tot maandagochtend. Het Agentschap Wegen en Verkeer verwacht slechts een kleine hinder voor de automobilisten. Behalve als er in die weekends uitzonderlijk veel auto’s op de baan zijn.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio