© Archiefbeeld PH

Dronken vijftiger vlucht voor controle en botst

Een dronken bestuurder is in de nacht van zaterdag op zondag in Mechelen gecrasht, toen hij wilde vluchten voor een alcoholcontrole. Hij kwam op het Battelcomplex tegen een paal met verkeerslichten terecht.

Leo De Nijn, Sven Van Haezendonck

Zaterdagnacht rond 00.20u voerde de politie van de zone Mechelen-Willebroek alcoholcontroles uit. Toen de bestuurder van 50 uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver de controle opmerkte, maakte hij rechtsomkeer en vluchtte. De politie zette de achtervolging in en kon de wagen op de Battelsesteenweg stoppen.

Toen onze collega’s uitstapten en naar betrokkene toe stapten, gaf deze plotseling plankgas en scheurde weg. Hij doofde hierbij de verlichting van zijn voertuig", zegt commissaris Maurice Dommicent van de lokale politie.

Paal knakte af

Aan hoge snelheid vervolgde de vijftiger zijn weg op Battelsesteenweg, nog steeds zonder verlichting voor- en achteraan. Aan het kruispunt met N16 op het Battelcomplex crashte de vluchtende bestuurder. Hij reed frontaal in op een paal met verkeerslichten. Door de klap, knakte deze af, dwars over de N16.

Meteen vielen de verkeerslichten op het kruispunt uit. Het voertuig is total loss. De bestuurder werd gekwetst afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij een positieve ademtest aflegde. De man had 1,7 gram pro mille alcohol in zijn bloed. "Hij zal het een en ander mogen gaan uitleggen aan de politierechter. Ook het herstellen van de verkeerslichten zal hem duur te komen staan", stelt de commissaris.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio