© BELGA

Antwerps crisismeldpunt sluit door te hoge werkdruk

Het Antwerpse crisisteam van het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk (CAW) dat hulp moet verschaffen aan jongeren in acute crisissituaties, sluit een week lang de deuren. Een noodkreet omdat de overheidsdienst de werkdruk niet meer aankan.

(ME)

Alle diensten die in de provincie Antwerpen actief op zoek moeten naar crisishulp voor jongeren, kloppen aan bij het crisisteam van de Vlaamse overheidsdienst CAW. Dat team is een soort van spoeddienst die in actie komt als een jongere acuut in problemen zit.

Maar heel deze week zal het CAW die dringende hulp niet bieden. In een mail die het crisisteam verstuurde naar een aantal verantwoordelijken van de Vlaamse overheid, staat te lezen dat ze hun dienstverlening onderbreken wegens “permanente overdruk en het uitvallen van collega’s”.

Het is ongezien dat een dienst van de Vlaamse overheid op eigen houtje besluit een week lang de deuren te sluiten. Het kabinet van Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) erkent het probleem. Volgens de minister is er vandaag al een overleg gepland met de CAW Antwerpen en de administratie.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio