‘The Loft’ illegaal wel een succes

Anderhalve week na de premiere. Zo lang heeft het geduurd tot je Erik Van Looy’s ‘The Loft’ illegaal kan downloaden. Een Amerikaanse kijker maakte met zijn gsm of een cameraatje een opname tijdens de projectie.

Paul demeyer

Erik Van Looy’s remake van Loft, haalt dan wel niet het verhoopte succes in de Amerikaanse zalen, maar op de illegale downloadsites is hij een geweldige hit. Gisteren is de film een paar duizend keer gedownload. De download-site Kickasstorrent bood The Loft zaterdagnacht als eerste aan. Een kwartier later kwam concurrent Isohunt er ook al mee.

Niet dat de illegale kijkers er veel plezier aan hebben, want voorlopig zit er enkel een cam-versie op het net. Een kijker heeft in de cinemazaal The Loft gefilmd terwijl hij geprojecteerd werd op het scherm. Dat gebeurde allicht met een gsm of een kleine camera – vandaar cam-versie. De opname is gemaakt in de Verenigde Staten.

The Loft ging eind vorig jaar al in België in première maar dan met Nederlandse ondertitels, terwijl er op de cam-versie geen ondertitels staan.