-

Laurens Sweeck pakt zege bij beloften, Michael Vanthourenhout wint Superprestige

Belgisch kampioen Laurens Sweeck (Corendon-Kwadro) heeft zaterdag de Superprestige veldrijden bij de beloften in Hoogstraten gewonnen, dat is de zevende en tevens voorlaatste manche van het seizoen. Michael Vanthourenhout (Sunweb-Napoleon Games) had aan een tweede plaats genoeg om de eindzege in de Superprestige veilig te stellen. Diether Sweeck mocht als derde mee het podium op.

Veldrijden op Sportwereld.be

Al vrij vroeg in de wedstrijd trok Laurens Sweeck in de aanval. Michael Vanthourenhout probeerde de kloof nog te dichten, maar slaagde daar niet in. Toon Aerts en Diether Sweeck voerden met de Nederlandse kampioen Stan Godrie een heus gevecht voor de derde plaats. Over halfkoers moest Godrie zijn metgezellen echter laten rijden en werd duidelijk dat hij niet verder zou komen dan de vijfde plaats.

Laurens Sweeck bleef rustig verder peddelen en kwam niet meer in de problemen. Michael Vanthourenhout zakte wat weg en werd op drie ronden van het einde zelfs ingelopen door Diether Sweeck en Toon Aerts. Voor laatstgenoemde ging het allemaal te snel en hij moest de kersverse wereldkampioen en Diether Sweeck laten rijden. Michael Vanthourenhout vond zijn tweede adem en kon op zijn beurt Diether Sweeck in de steek laten.

Laurens Sweeck: ‘Het leek makkelijker dan het was’

Belgisch beloftenkampioen Laurens Sweeck (Corendon-Kwadro) imponeerde zondag op de Superprestige aan de veilinghallen van Hoogstraten. Hij reed vrij vroeg in de wedstrijd weg van iedereen en sloeg direct een geruststellende kloof. Een voorsprong die hij stelselmatig uitbouwde. “Het zag er misschien allemaal heel gemakkelijk uit langs de zijlijn, ik heb toch wel serieus moeten vlammen om deze zege te pakken”, stelde Laurens Sweeck.