© Ludo Marien

© luma

© Ludo Marien

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Proefproject tegen sluikstort kampt met kinderziektes

In een poging om sluikstort tegen te gaan, heeft Woonhaven in vier wijken van de stad een zogeheten BrengBox geplaatst. Daar kunnen bewoners grofvuil kwijt. Het gaat nog om een proefproject, dat duidelijk nog kinderziektes heeft: misbruik komt vaak voor.

dennis vansant

“We zijn met dit project gestart omdat we regelmatig last hadden van sluikstorters in en rond onze gebouwen”, zegt woordvoerder Jan Hendrickx van Woonhaven. “We hebben aan de bewoners gecommuniceerd dat ze sinds 1 januari hun grofvuil daarheen kunnen brengen. Het gaat ook echt alleen om grof vuil, zoals zetels of andere grote stukken waarbij je al een wagen nodig hebt om die naar het containerpark te brengen. Als je geen auto hebt, kan dit een oplossing zijn.”

Voorlopig staan er BrengBoxen in Rozemaai, Luchtbal, de Braemblokken op het Kiel en Europark op Linkeroever. “Ze zijn nog niet wat ze moeten worden”, vervolgt Hendrickx. “Het zijn nu nog hekken waartussen men grofvuil kan storten, maar we hopen ergens in maart de eerste definitieve boxen te kunnen plaatsen. Die zijn gemaakt uit hout en zullen met een soort badge geopend kunnen worden. Ze zijn in december al besteld, maar moeten nog in elkaar worden gestoken. Die definitieve krijgen ook camera’s.”

Lees maandag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Stad

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio