© BELGA

© pol de wilde - corelio

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Parket wil agenten vervolgen in zaak-Vera Van Laer

Het parket-generaal van Antwerpen wil Marc De Schutter en enkele Antwerpse politieagenten voor het hof van assisen brengen wegens betrokkenheid bij de moord op Vera Van Laer in 1996.

jvdaa

Het onderzoek naar de verdwijning van Vera Van Laer, die nooit werd opgehelderd, loopt nog. De speurders zijn momenteel bezig met het moraliteitsonderzoek. “Het openbaar ministerie heeft laten blijken dat het onze cliënt ten laatste in 2016 voor het hof van assisen wil laten verschijnen”, bevestigt Tim Smet, de raadsman van Marc De Schutter.

Contacten

Marc De Schutter was de ex-vriend van Vera Van Laer, ten tijde van haar verdwijning. De Schutter was ook een invloedrijk zakenman, die betrokken was in duistere affaires zoals de zaak-Superclub. Hij beschikte over zeer goede contacten bij de politie en de magistratuur. Een aantal vooraanstaande politiemensen riskeert eveneens vervolging omdat ze het onderzoek naar de moord op Vera Van Laer zouden hebben gesaboteerd. Een van de politierechercheurs zou het lijk van Vera Van Laer hebben doen verdwijnen, al zijn daar geen bewijzen voor gevonden.

Het staat evenwel nog niet vast dat De Schutter en de politieagenten ook effectief voor het hof van assisen zullen moeten verschijnen. De beslissing om de verdachten door te verwijzen, ligt in de handen van de Kamer van Inbeschuldigingstelling.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio