© BFM

“De situatie in het huis blijft mens- en dieronwaardig”

Rechercheurs Milieu van de Antwerpse politie klopten zaterdagmiddag opnieuw aan bij Dina Wilmet aan de Kalmthoutsebaan. Eerder deze week nam de politie er tientallen zieke, verboden en verwaarloosde dieren in beslag. Zaterdag volgde een hercontrole om te zien of de dieren die achter bleven, konden blijven.

Erik Vandewalle

Niet alleen de Antwerpse milieu was aanwezig, ook vertegenwoordigers van dierenorganisatie VOC Kapellen-Brasschaat, Camina uit Essen en de Stabroekse paardenambulance stonden paraat om eventueel dieren naar een beter onderkomen te brengen. Zo’n vaart liep het zaterdag niet. De politie nam enkel twee roodwangschildpadden in beslag. De agenten controleerden nauwgezet of de eigenares werk had gemaakt van het verbeteren van de leefomstandigheden voor de dieren en hun verzorging.

Wie denkt dat met deze hercontrole de kous af is, heeft het mis. De politie liet weten dat ook het FAVV (Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen) nog langskomt en dat de bevoegde federale overheidsdiensten de zaak blijven volgen. Ook de situatie in het huis wordt van nabij opgevolgd.

Lees het volledige artikel maandag in Gazet van Antwerpen - editie Noord

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio