© BELGA

Ploegafgevaardigde KV sterft voor match

KV Mechelen is in rouw door het overlijden van ploegafgevaardigde Roger Schoeters. Schoeters overleed zaterdag een halfuur voor de wedstrijd tegen Charleroi in het ziekenhuis na een slepende ziekte. “De club verliest een grote meneer”, klinkt het bij KV.

ThSt, YDB

Roger Schoeters, de man met de grijze baard en donkere bril die al meer dan 15 jaar trouw dienst deed als ploegafgevaardigde van de A-kern van KV Mechelen, is niet meer. Schoeters overleed zaterdag op 71-jarige leeftijd aan longkanker. Binnen de club wordt er verslagen gereageerd op het trieste nieuws. “Ik zal me Roger herinneren als een échte Kakker. Iemand die altijd klaar stond om zijn club te helpen”, vertelt bestuurslid Jan De Craen. Voor hij werd aangesteld als ploegafgevaardigde van de A-kern, was Schoeters twintig jaar actief binnen de jeugdwerking van de club. “Hij heeft zeer veel verdienste gehad voor KV Mechelen. De club verliest een grote meneer.”

“Roger zal zeer hard gemist worden”, klinkt het bij voorzitter Timmermans. “Hij was een echte KV-man die enorm goed in de groep lag.” KV Mechelen gaat nu op zoek naar een nieuwe ploegafgevaardigde. Kinesist Chris Crabs zal tot aan het einde van dit seizoen de taken van ploegafgevaardigde op zich nemen.

MEER OVER KV Mechelen