© Marc Klifman

Meisje (6) dat levensgevaarlijk gewond raakte op schoolfeest, vecht nog steeds voor haar leven

Het zesjarige meisje dat zaterdagavond rond 23u25 levensgevaarlijk gewond raakte op een schoolfeest vecht nog steeds voor haar leven. Op een schoolfeest van basisschool Westerhem in de Kerkdreef in de Gentse deelgemeente Sint-Denijs-Westrem kwam het meisje terecht onder een ijzeren kar waar 53 klapstoelen op gestapeld lagen. Dat meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

skn

Op de school was een friet- en stoofvleesfestijn aan de gang, toen vijf kinderen van zes jaar oud, zonder toezicht van volwassenen op de speelplaats aan het spelen waren. Daar stonden enkele ijzeren karren waarop klapstoelen gestapeld waren. Eén van die karren kwam om nog ongekende redenen in beweging en kantelde omver. Het slachtoffertje kwam onder de kar met lading terecht en werd met zeer zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Het meisje verkeert nog steeds in levensgevaar. De dienst slachtofferbejeging van de politie kwam ter plaatse om de ouders en de aanwezigen bij te staan.

De directie van de school is momenteel niet te bereiken voor commentaar.

Het is nog niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor het ongeval. ‘We onderzoeken hoe het ongeval kon gebeuren. We hebben een deskundige aangesteld voor verder onderzoek en iedereen zal verhoord worden’, zegt parketwoordvoerster Caroline Jonckers.

De stad Gent wacht het onderzoek af en zal dan bekijken of ze voor de komende schoolfeesten de veiligheidsmaatreglen moeten wijzigen.