© PhotoPress

Belofte Laurens Sweeck slaat dubbelslag in Bpost bank trofee

Laurens Sweeck heeft de slotmanche van de bpost bank trofee bij de beloften op zijn naam geschreven. De renner van Corendo-Kwadro haalde het voor Toon Aerts en wereldkampioen Michael Vanthourenhout. Ook de eindzege gaat naar de Belgische kampioen.

skn

Sweeck moest op het WK vrede nemen met een zilveren medaille en ook afgelopen woensdag keerde hij huiswaarts met een tweede plaats na Kevin Pauwels in de Parkcross in Maldegem. In Lille kwam hij gemotiveerd aan de start en wilde hij maar al te graag het eindklassement van de bpost bank trofee op zak steken. Vooraf telde hij 28 seconden voorsprong op Michael Vanthourenhout, een mooie, maar geen geruststellende voorsprong.

‘Gereden voor elke seconde’

In een spannende wedstrijd viel de beslissing uiteindelijk pas in de slotronde. Een ultieme versnelling van Sweeck bleek voldoende om Toon Aerts en Michael Vanthourenhout af te houden. “Ik heb vandaag gereden voor elke seconde”, aldus Sweeck. Vanthourenhout ging goed van start en nam 15 bonificatieseconden bij de tussensprint, maar ook Sweeck graaide 10 seconden mee. “Vanaf dan was het zaak om in de buurt van Vanthourenhout te blijven”, stelt Sweeck. “In de strijd om de zege denk ik dat we alle drie aan elkaar gewaagd waren. Op het einde had ik misschien nog net het meeste over.”

Wereldkampioen Vanthourenhout moest vrede nemen met de derde plaats. ‘De sterkste heeft vandaag gewonnen’, klonk het bij de West-Vlaming. “Het klassement? Ik had me er voor de wedstrijd al bij neergelegd dat de eindwinst weg was. Op zo’n snel parcours zijn de tijdverschillen niet groot.”

Meer sportnieuws