-

WB shorttrack Dresden: Belgische debutanten elfde in aflossing

Print

De Belgische relayloeg (aflossing) is vrijdag op de openingsdag van de wereldbekerwedstrijd shorttrack in het Duitse Dresden als elfde (van achttien) geeëndigd. Een plek in de halve eindstrijd was te hoog gegrepen voor het viertal, dat bestond uit Mathias Vosté, Jens Almey, Stijn Desmet en Ward Pétré.

Het kwartet leverde een goede prestatie door in de voorronde van de wedstrijd over vijf kilometer in 6:48.827 alleen Canada voorrang te verlenen en Italië te verwijzen naar de derde plaats. In de kwartfinale finsihte de ploeg van bondscoach Pieter Gysel echter als vierde (7:02.905). Opnieuw waren de Canadezen sneller, maar nu gaven ook de Britten en de Italianen het Belgische viertal een lesje. Het door Vosté aangevoerde team hield alleen Wit-Rusland achter zich.

Afgezien van Vosté, die twee weken geleden in Dordrecht aan de Europese titelstrijd deelnam, zijn de overigen debutanten op de grote internationale shorttrackpiste. Vosté is twintig, de anderen zijn twee of drie jaar jonger. Op de individuele 500, 1.000 en de 1.500 meter werden alle Belgische deelnemers verwezen naar de herkansingen.

Meer sportnieuws