© GvA

Mechelse band ZwartWerk in finale De Nieuwe Lichting

Schitterend nieuws voor ZwartWerk. De vijfkoppige band uit Mechelen is een van de acht finalisten van De Nieuwe Lichting 2015. Dat is donderdagavond bekendgemaakt op Studio Brussel.

Sven Van Haezendonck

"De Nieuwe Lichting is ons keurmerk voor jong, aanstormend talent van eigen kweek", zegt Jan Van Biesen, nethoofd van de muziekzender. "En wij geven hen het grote publiek dat ze verdienen."

Uit meer dan 700 inschrijvingen werden de voorbije maanden zestig bands en muzikanten geselecteerd. Daaruit heeft een vakjury met drummer Mario Goossens van Triggerfinger, drumster en zangeres Isolde Lasoen en zanger Filip Kowlier uiteindelijk acht finalisten gekozen.

ZwartWerk, een band van MC’s en een deejay met Congolese en Angolese roots, mag met het speelse ‘Ding Dong’ dat meteen aanzet tot dansen de Mechelse eer verdedigen. Giovanni Panda Manissa alias Kilow is super enthousiast. “Sinds dat nummer ging het helemaal de lucht in. Nu we in finale zitten, gaan we er natuurlijk voor en we hopen ook eens op Maanrock te spelen”, zegt hij.

Via stubru.be kan het publiek stemmen op zijn favoriet. Op vrijdag 13 februari weten we welke drie winnaars samen De Nieuwe Lichting van 2015 vormen.

Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio