© Instagram

Voor het eerst volslank bikinimodel in Sports Illustrated

Voor het eerst in de geschiedenis van Sports Illustrated staat een model met een maatje meer in het blad. Het gaat om de 27-jarige brunette Ashley Graham, die trots haar rondingen toont in een zwarte bikini.

vwh

In 1954 lag het allereerste nummer van het sportmagazine - dat de bekendheid van Kate Upton een boost gaf - in de rekken. Het duurde echter 61 jaar voor het eerste plus size model erin stond. Die eer is nu weggelegd voor Ashley Graham uit Nebraska. Zij is te zien in een advertentiecampagne van Swimsuits For All in de befaamde bikinispecial van het blad. Deze ligt vanaf 9 februari in de winkels.

‘Ik weet dat mijn rondingen sexy zijn en ik wil bewijzen dat de vrouwelijke vormen van anderen dames dat ook zijn’, zegt Graham die zelf maatje 46 heeft. ‘Ze hebben geen reden om deze te verbergen, des te meer om ermee te pronken.’ En dat kan via de hashtag die het bikinimerk voor dames met een maatje meer in het leven heeft geroepen: #curvesinbikinis.

Het is niet de eerste keer dat het model een grote opdracht binnenhaalt. Ze werkt onder meer voor Glamour, Harper’s Bazaar en Elle.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER