© BELGA

Kiany keert voorlopig niet terug naar ouders

Het Brugs parket meldt dat de gevonden tiener uit Eernegem, Kiany V., voorlopig niet naar huis gaat. Die beslissing neemt het parket na het verhoor van het meisje door de federale politie, in overleg met de tiener en haar ouders. Kiany is tijdelijk overgebracht naar een opvanginitiatief voor minderjarigen.

Geert Neyt en Tim Lescrauwaet

‘Dat is de beste oplossing voor het gezin. Op die manier kunnen Kiany en haar ouders best tot rust komen. De beslissing is genomen met toestemming van en in nauw overleg met de ouders”, zegt Céline D’Havé, persmagistraat van het parket Brugge. Het zou gaan om een open instelling.

Kiany V. was zes dagen vermist. Vorige week vrijdag daagde zij niet op school in het Sint-Lodewijkscollege in Brugge op. Camerabeelden aan het Brugs station wezen uit dat zij eerst naar Brussel spoorde. Zij werd woensdagochtend ontdekt terwijl ze lang te slapen in het station in Eindhoven.

Het parket laat ook nog weten dat er geen aanwijzingen zijn dat Kiany hulp kreeg van derden tijdens haar verdwijning. ‘Zij heeft ook geen misdrijven gepleegd tijdens haar vlucht’, aldus Céline D’Havé.

MEER OVER Cel Vermiste Personen