© AFP

Real Madrid loopt uit na winst in topper

Real Madrid heeft Cristiano Ronaldo niet nodig om te winnen. Nadat het vorig weekend al de drie punten pakte tegen Real Sociedad, rolde het ook Sevilla op in een inhaalwedstrijd in de Primera Divison. Los Galacticos tellen nu vier punten voorsprong op eerste achtervolger Barcelona.

wic

WK-held James Rodriguez brak al na twaalf minuten de ban voor de thuisploeg toen hij randje buitenspel de bal tegen de touwen dook. Even na het halfuur leek Karim Benzema dicht bij de 2-0, maar hij kwam verschrikkelijk in botsing met doelman Beto. De goalie van Sevilla bleef minutenlang bewusteloos en moest met een brancard afgevoerd worden. Vervanger Sergio Rico moest koud het veld in en wist meteen hoe laat het was: nauwelijks zestig seconden na zijn entree had Jesé op asisst van Isco de score al verdubbeld.

In de tweede helft verzuimde Benzema nog de score uit te breiden naar 3-0 na een prachtige collectieve aanval. Carlos Bacca werd daarop vervangen door Iago Aspas, en die wissel rendeerde: tien minuten voor tijd bracht de Spanjaard de spanning terug in de match met de aansluitingstreffer. Verder dan dat kwam Sevilla echter niet meer. Leider Real Madrid loopt vier punten uit op Barcelona, Sevilla blijft hangen op de vierde plek in het klassement.