© REUTERS

Mignolet slikt goal van Gudjohnsen, maar bekert verder na dolle slotfase

In een bloedstollende bekermatch tussen de Engelse tweedeklasser Bolton Wanderers en Liverpool in de FA Cup, heeft Simon Mignolet zich met de Reds verzekerd van de volgende ronde. Dat liep echter niet van een leien dakje: op het uur bracht ex-Club Brugge-speler Eidur Gudjohnsen de thuisploeg op voorsprong, maar in een dolle slotfase trok Liverpool alsnog het laken naar zich toe.

wic

Tot op het uur had Liverpool voorzichtig overwicht gehad in de bekermatch bij Bolton, maar na een penaltyfout van Martin Skrtel mocht Eidur Gudjohnsen vanop de stip zijn kans gaan tegen Rode Duivel Simon Mignolet. De Liverpool-keeper koos een hoek, terwijl de IJslandse voetballegende gewoon rechtdoor schoot: 1-0. Een stunt leek in de maak, maar thuisspeler Neil Danns maakte het allemaal nog net dat beetje moeilijk voor Bolton Wanderers. Hij pakte enkele minuten na de 1-0 zijn tweede gele kaart en mocht inrukken.

Toch duurde het nog tot enkele minuten voor tijd vooraleer de dam brak bij de thuisploeg. In minuut 86 bracht Raheem Sterling Liverpool op 1-1. Iedereen maakte zich op voor verlengingen, maar dat was buiten de waard gerekend. Philippe Coutinho knalde Liverpool in blessuretijd nog voorbij Bolton: 1-2, Mignolet en de zijnen mogen naar de volgende ronde in de FA Cup.