Schietpartijen Hechtel-Eksel: slachtoffers werden opgewacht

Woensdag vonden er in Hechtel-Eksel twee schietpartijen plaats. Om 3.30 uur werd de 41-jarige Johannes Baudoin neergeschoten achter zijn huis, om 20.00 uur kende de 50-jarige Roy Simon hetzelfde lot. Beide mannen zijn afkomstig uit Nederland en werden opgewacht aan het huis alvorens neergeschoten te worden. Of er een verband is tussen de twee schietpartijen is nog niet geweten.

mce

Zowel Johannes Baudoin als Roy Simon werden zwaargewond overgeb racht naar het ziekenhuis. Johannes verkeerde in kritieke toestand, Roy was niet in levensgevaar. Beide mannen werden opgewacht aan hun woonst. Zo blokkeerde het slot van Johannes waardoor hij achterom ging om via de achterdeur binnen te gaan. Daar werd hij plots verrast door een gewapend persoon. Er werden drie kogels gelost die in zijn rechterdijbeen, borst- en buikstreek terecht kwamen.

Ook Roy werd neergeschoten aan zijn villa. Hij werd opgewacht aan zijn carport. De tweede schietpartij vond plaats op enkele honderden meters van de plek waar Johannes werd neergeschoten.