© Margo Tilborghs

De koning van de baan

Zanger, liedjesschrijver en truckchauffeur Gert-Jan van Gastel is toe aan zijn tweede cd. "Met Kijk ‘em gaan" legt hij zijn ziel nog meer bloot en geeft de luisteraar toegang tot wat hem het diepste raakt.

Margo Tilborghs

Trucker Gert-Jan van Gastel werd geboren in de zomer van 1970. “Ik was twintig toen ik met een vrachtwagen begon te rijden”, vertelt van Gastel. “Later heb ik het bedrijf van mijn ouders overgenomen, maar dat lag me niet zo. Dus kocht ik toch maar weer een vrachtwagen. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan.”

“Muziek zat er bij mij al van jongs af in”, zegt hij. “Als klein kind luisterde ik naar radio Caroline. Ik volgde muzieklessen en speelde bij de plaatselijke harmonie. In het nummer Ik ben de koning van de baan zing ik: ‘De liefde voor mijn vak zit in mijn hart, stroomt door mijn bloed’. Dat geldt evenzeer voor de muziek.”

“Zonder muziek zou ik niets zijn. Het is mijn manier om dingen te verwerken en te delen met de wereld. Het is bijna een gezongen dagboek. Het verschil met mijn eerste album, is dat ik mezelf nu meer bloot durf te geven en durf te laten zien wat er diep in mij omgaat. Ieder lied is een groeiproces. De woorden en zinnen rijpen in mijn hoofd. Terwijl ik vroeger meer achter de juiste woorden moest zoeken, komen ze nu spontaan op. Dit album heeft minder show, maar meer inhoud. Het is de zeefdruk van mijn leven.”

Lees het hele verhaal in uw krant van donderdag, editie Noord.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio