Dan toch een nieuwe rockwedstrijd voor Antwerpen

Er komt dit najaar dan toch een nieuwe rockwedstrijd in Antwerpen. De provinciale prijskamp ‘FrappantPOP’, die is afgevoerd vanwege geen subsidies meer, krijgt een opvolger: ‘Antwerp Six’.

PH

Antwerp Six wil opkomend talent laten doorstromen naar het nationale niveau door middel van coaching, jurering, promotie, prijzenpot en podiumkansen. De winnaar mag zich een jaar lang ‘Artist In Residence’ van popcentrum Trix in Borgerhout noemen, wint een plek op het showcase-festival ‘We Are Open’ in 2016 en krijgt alle mogelijke ondersteuning om zich verder te ontwikkelen.

Het provinciebestuur liet Trix nog maar pas weten de middelen voor FrappantPOP te schrappen uit haar begroting, waardoor Antwerpen als enige Vlaamse provincie achterblijft zonder popwedstrijd. Onder meer Johannes Genard van de band School Is Cool (laureaat in 2009) betreurde het einde van FrappantPOP. Via die wedstrijd zette School Is Cool haar eerste stappen als live-act.

Bij Trix stroomden de teleurgestelde reacties van muzikanten binnen en daarom besluit Trix om meteen een nieuwe wedstrijd op touw te zetten. Dit voorjaar komt er een oproep voor bands om zich in te schrijven. In het najaar zal via een reeks preselecties in het Trix Café een selectie van de zes meest beloftevolle bands gemaakt worden. Deze ‘Antwerp Six’ strijden in de finale in de Trix Club voor de ultieme eer. Johannes Genard wordt juryvoorzitter.