© w&f

© w&f

© w&f

© w&f

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Ruilwinkel ’t Polderhart overrompeld bij opening

Het was aanschuiven in het oude postgebouw van Berendrecht aan de Cecilianenstraat. Hier huist vanaf nu ruilwinkel ’t Polderhart. Hier kan je terecht om spullen af te geven en/of mee te nemen. Betalen doe je met jetons. Wie het financieel moeilijk heeft, ontvangt discreet jetons.

Erik Vandewalle

Het initiatief gaat uit van Anja Imbert en Annick Kersten. Zij zijn beiden al een tijd bezig met de armoedeproblematiek in het polderdistrict. Met dit initiatief slaan ze twee vliegen in één klap. “Wie het financieel niet breed heeft, kan in onze ruilwinkel spullen vinden baby’s, -, kinderen en jongeren tot 16 jaar. Ook speelgoed vind je hier. Een ruilwinkel is echter geen liefdadigheidsproject. Het is een centrale plaats waar spullen worden geruild. Wie iets binnen brengt, krijgt in ruil jetons, die hij of zij kan ruilen voor iets anders”, legt Annick Kersten uit.

Het district neemt de huur op zich en steunt het project. “Voorlopig leggen de onze focus op armoede. Maar in het voormalige postgebouw is nog ruimte vrij. We moeten er over nadenken of dit project kan uitgebreid worden naar senioren in armoede. Ook dat is in het polderdistrict een realiteit”, aldus distritsvoorzitter Carl Geeraerts (N-VA).

’t Polderhart is open woensdag en vrijdag van 9u tot 11u en op de eerste dinsdag van elke maand van 17u tot 19u. Info : ruilwinkel.polderhart@hotmail.com

Lees het volledige artikel donderdag in Gazet van Antwerpen, editie

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio