© AP

Ook federaal parlement schrapt foie gras van menu

Het federaal parlement heeft op vraag van de N-VA-fractie foie gras van het menu gehaald. Eerder gebeurde dit ook al in het Vlaams Parlement.

aro

N-VA-kamerlid Yoleen Van Camp en fractievoorzitter Hendrik Vuye wilden op de voorbeeldfunctie van parlementsleden wijzen, en lieten de kwestie op de agenda van het bureau van de Kamer zetten. Daar werd woensdag beslist om op hun vraag in te gaan, en de pastei voortaan niet meer aan te bieden in het restaurant, en hem ook niet langer te serveren op recepties van het parlement. Het voorstel kon nochtans niet op sympathie van alle fracties rekenen. MR-fractieleider Denis Ducarme liet zich bijvoorbeeld zelfs fotograferen terwijl hij ganzenlever at.

Met de beslissing om foie gras van het menu te halen, volgt het federaal parlement het Vlaamse, dat foie gras enkele maanden geleden al van het menu haalde.

Het bureau van de Kamer besliste overigens ook om voortaan elke dag een volwaardig vegetarisch alternatief aan te bieden in het zelfbedieningsrestaurant.