Serena keert 14 jaar na boegeroep in finale tegen Clijsters terug naar Indian Wells

Serena Williams, de nummer 1 in het vrouwentennis, zal volgende maand deelnemen aan het toernooi van Indian Wells. Opmerkelijk, vermits de Amerikaanse sinds 2001 niet meer wou aantreden op het toernooi. In de finale van 2001 tegen Kim Clijsters kreeg ze continu boegeroep over zich heen, wat door Williams werd geïnterpreteerd als racisme.

‘Ik heb in het verleden meermaals gezegd dat nooit zou terugkeren op Indian Wells’, begint de nummer 1 haar verklaring aan het magazine Time. ‘Veertien jaar geleden voelde ik me echt bang ik wou niet nog eens zo uitgejouwd worden. Dit heeft me lang achtervolgd.’

In 2001 kregen de zussen Serena en Venus Williams bakken kritiek over zich heen tijdens het Amerikaanse toernooi. Zo gaf Venus in de halve finale tegen haar zus forfait, voor velen om Serena te sparen voor de finale tegen Clijsters. Uiteindelijk werd de Amerikaanse continu uitgejouwd in die finale, die ze overigens wel won van de Belgische. Sindsdien volgde een jarenlange boycot door de Williams-zusjes, maar nu waagt Serena toch opnieuw de stap. ‘Ik ben er zeker van dat de fans in Indian Wells mee geëvolueerd zijn met het tennis en dat ze mij intussen beter kennen dan in 2001’, aldus de 33-jarige Amerikaanse.

Het toernooi in Indian Wells vindt plaats van 9 tot 22 maart.