© BELGA

Laurens Sweeck: ‘Was een razend spannende cross’

Laurens Sweeck (Corendon-Kwadro) eindigde woensdag in de negende editie van de Parkcross in Maldegem op de tweede plaats. De Belgische beloftekampioen moest enkel Kevin Pauwels (Sunweb-Napoleon Games) laten voorgaan.

dmm

‘Het was een razend spannende cross’, aldus Sweeck. ‘We gingen de slotronde in met acht renners. Dan was het constant wringen om zo goed mogelijk vooraan te zitten. Ik nam in volle finale ter hoogte van de zandstrook de leiding. Die positie kon ik vasthouden tot aan het kleine zandbakje. Maar toen kwam Kevin Pauwels fel opzetten. Tijdens de beklimming van de laatste helling snelde Pauwels naar de eerste plaats. Hij sloeg meteen een klein kloofje, dat we niet meer dicht zouden kunnen rijden.’

‘Ik ben tevreden met die tweede plaats, maar had hier natuurlijk liever gewonnen. Dit weekend kom ik in actie in Lille en Hoogstraten. Ik snak niet echt naar het einde van het seizoen. Het loopt nog allemaal lekker. Zolang het goed gaat, wil ik wel nog doorgaan. Mijn tweede plaats in Maldegem geeft me veel hoop voor de komende crossen’, besloot Sweeck.