© @panameragroup

© panameragroup.eu

© panameragroup.nl

© AFP

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Modieuze kogelvrije kleding komt binnenkort naar ons land

U voelt zich onveilig? Koop eens een kogelwerende das

Gaan werken in een kogelwerend maatpak, met bijhorende das? Of slapen in een pyjama waar amper een kogel doorheen raakt? Het klinkt misschien gek, maar de verkoop van modieuze kogelwerende kleding is aan een opmars bezig in Europa. En sinds de recente aanslagen in Parijs is de vraag groter dan ooit. ‘Voor veel mensen is hun leven belangrijker dan hun geld.’

Jeroen De Bodt

In Amerika kijken ze er al lang niet meer van op, maar in Europa is modieuze kogelwerende kleding een relatief nieuwe trend. Je kon de kleding wel al online bestellen, maar je moest er vaak ook erg lang op wachten. Pas begin deze maand opende de Nederlandse ondernemer Yavuz Yilmaz in Eindhoven de eerste Europese showroom met kogelwerende fashionkleding. Kleding van het prestigieuze merk Miguel Caballero, onder meer ook te vinden in de kleerkast van de Amerikaanse president Barack Obama.

Veel interesse uit België

‘We hebben lang moeten onderhandelen met de hoofdzetel in Colombia, maar we hebben de kleding eindelijk naar Europa kunnen halen’, vertelt CEO Yavuz Yilmaz van Panamera, de groep die de winkel uitbaat in Eindhoven. ‘Sinds de aanslagen in Parijs is de vraag naar kogelwerende kleding fors gestegen. We hebben zelfs al meer dan honderd bestellingen uit België ontvangen’, zegt Yilmaz. ‘Vooral kogelwerende jassen doen het zeer goed.’ Modellen die eruit zien alsof u ze in een gewone kledingzaak kan kopen, maar schijn bedriegt. ‘Volgens de ontwerper kunnen ze meer dan tachtig kogels van een kalasjnikov verdragen’, weet Yilmaz.

Tot 5.500 euro voor een jas

Maar voor die veiligheid moet u wel heel wat centen leggen. ‘De goedkoopste jas kost 2.400 euro, maar dat kan al snel oplopen tot 5.500 euro. Maatkostuums zijn zelfs nog duurder. Maar voor veel mensen is hun leven belangrijker dan hun geld’, zegt Yilmaz. ‘Ik krijg dan ook werkelijk iedereen over de vloer: van rijke juweliers tot gewone particulieren die zich graag goed willen beveiligen.’

Wegens de grote vraag opent Yilmaz binnenkort enkele nieuwe showrooms in Europa, waaronder ook een in Brussel. Wanneer die zaak precies opent, is voorlopig nog niet bekend.

MEER OVER Mode & Beauty