© Shutterstock

Zo gaan we shoppen in de toekomst

Tijdens Innovation Boulevard, een collaboratie tussen het Vlaamse technologiebedrijf Digitopia en stad Antwerpen, kan je uittesten hoe winkelen in de (nabije) toekomst zal verlopen. Bij McGregor op de Meir, ontdek je het ‘slimme’ pashokje.

vwh

In de pashokjes voor mannen - voorlopig nog niet bij de dames - hangt een scherm. Dat scant de kleren die je meeneemt om te passen en geeft er ineens ook bijkomende informatie over. Zo kan je zien of dat ene truitje ook beschikbaar is in een andere kleur of maat. Wens je een ander stuk uit de winkel, dan krijgt de verkoopster op haar tablet een melding. Zij gaat ernaar op zoek en komt het brengen, zonder dat je het pashokje verlaat.

Persoonlijke styling

Het aanraakscherm fungeert ook als stylist. Welke schoenen maken je outfit compleet en combineer je die ene outfit het best met een blazer of trenchcoat? Het antwoord is slechts een klik van je verwijderd. En om zeker te zijn dat je geliefde je outfit leuk vindt, mail je haar de foto van de broek door (niet via gsm, maar gewoon via het scherm in het pashokje). Je kan de broekfoto via een knop op het scherm ook meteen op Facebook zetten, en zo aan uw vrienden vragen of je ermee zou staan.

Nooit meer aanschuiven

de QLess-app, die je kan uitproberen bij Jetair, krijg je dan weer een seintje als je bijna aan de beurt bent. Lange wachtrijen die je veel tijd doen verliezen zijn dus bijna voltooid verleden tijd.

Alle nieuwe technologische snufjes die shoppen in de toekomst extra persoonlijk en makkelijk maken, liggen op de as tussen het Centraal Station en het Stadhuis. Meer informatie: innovationboulevard.be

MEER OVER Mode & Beauty