© Photo News

België verslaat Letland in Fed Cup

De Belgische tennismeisjes hebben hun Fed Cup-duel tegen Letland gewonnen. Alison Van Uytvanck (WTA 102) klaarde de klus in een kleine 50 minuten tegen de 17-jarige Elizabete-Darta Emulina (geen ranking): 6-1, 6-0. Meer problemen waren er voor Kirsten Flipkens (WTA 59), die drie sets nodig had om afstand te nemen van Jelena Ostapenko (WTA 266): 6-2, 4-6 en 6-3.

pdk

Flipkens stak de eerste set zoals verwacht redelijk eenvoudig op zak, maar liet zich in de tweede set verrassen door de 17-jarige Ostapenko. Bij een 4-2 stand won de Letse vier spelletjes op rij, waardoor het tot een derde set kwam. Daarin nam Flipkens uiteindelijk met 6-3 nog de maat van de jonge Letse. Nadat Van Uytvanck eerder op de dag ook al won van Emulina, zijn de Belgische meisjes dus zegezeker. Toch volgt er nog een dubbelspel. Daarin nemen An-Sophie Mestach en Van Uytvanck het dan op tegen Emulina en Ostapenko.

België speelt in Boedapest voor een plaats in de play-offs van Wereldgroep II van het vrouwentennis. Het moet Yanina Wickmayer voorlopig wel missen, die out is met een ontsteking aan het scheenbeen.

In poule D van de Euro-Afrikaanse zone (groep 1) neemt België het na Letland nog op tegen Israël (donderdag) en Kroatië (vrijdag). De vier groepswinnaars spelen barrageduels om twee tickets voor de play-offs voor Wereldgroep II. Wint België zijn poule, dan speelt het tegen de winnaar van groep A (Servië, Hongarije, Oostenrijk).