© BELGA

Kevin Pauwels wint Parkcross, opnieuw pech voor Van Aert

Kevin Pauwels (Sunweb-Napoleon Games) heeft de Parkcross in het Oost-Vlaamse Maldegem gewonnen. Vicewereldkampioen Wout van Aert werd net als op het WK in Tabor afgeremd door pech. Wereldkampioen Mathieu van der Poel was niet van de partij.

vml, gsg

Michael Vanthourenhout, kersvers wereldkampioen bij de beloften, vloog er meteen in. Achter hem kwam Wout van Aert nog in de eerste ronde ten val. De vicewereldkampioen bij de elite moest vanuit zeventiende positie achtervolgen.

Voorin nam Wietse Bosmans het commando over en halfweg koers kregen we een licht afgescheiden kopgroepje van zes met naast Bosmans ook een attent rijdende Sven Nys, Kevin Pauwels, Laurens Sweeck, Gianni Vermeersch en Belgisch kampioen Klaas Vantornout.

In de allerlaatste ronde kon Van Aert toch opnieuw aansluiten vooraan en zo kregen we zeven leiders maar winst zat er niet meer in. Nys koos een fout spoor en moest een gaatje laten, terwijl Pauwels als eerste de laatste rechte lijn kon opdraaien. In een langgerekte spurt trok Pauwels uiteindelijk aan het langste eind, voor Sweeck en Vermeersch. Van Aert werd nog knap vijfde.

Op de erelijst volgt Pauweels Nys op. Die haalde het vorig jaar van Tom Meeusen en de inmiddels gestopte Niels Albert.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslag:

1. Kevin Pauwels2. Laurens Sweeck3. Gianni Vermeersch4. Wietse Bosmans5. Wout Van Aert6. Klaas Vantornout7. Tim Merlier8. Sven Nys

Sanne Cant wint Parkcross

© PHOTOPRESS.BE

Sanne Cant heeft met grote overmacht de Parkcross in Maldegem gewonnen. Ze haalde het ruim afgescheiden van de Nederlandse Sanne van Paassen en Loes Sels.

Een kopgroep met zeven rensters trok de eerste ronde in. Voor Cant ging het allemaal veel te traag en al in de openingsronde liet ze de rest voor wat het was. Sanne van Paassen probeerde samen met Loes Sels nog even te counteren maar beiden zagen al snel in dat er tegen de machtsontplooiing van Cant opnieuw niet veel te doen was. Cant kon zo vanaf de tweede ronde stelselmatig haar voorsprong opbouwen. Van Paassen van haar kant liet Sels ook vrij snel alleen achter zodat het podium vast lag.

Een opsteker voor Sanne Cant (Team Ciclismo Mundial) , die zaterdag nog zilver pakte op het WK in Tabor nadat ze in de spurt de duimen moest leggen tegen de Française Pauline Ferrand Prevost.

‘Ik heb de beelden van het wereldkampioenschap maandag bekeken. Spijtig dat ik daar tweede werd’, aldus Cant. ‘Ik botste op iemand die net iets sterker was dan mij. Ik voel mezelf nog heel goed ondanks twee hectische dagen die ik net achter de rug heb waardoor ik niet echt tot trainen toe kwam. Ik werk nu nog twee weekends af met een dubbel programma, te beginnen zaterdag met Lille en zondag Hoogstraten. Dan volgen nog Middelkerke, Eeklo en Oostmalle. Daarna kan ik van welverdienste rust genieten na een mooi seizoen waarin door het mislopen van de wereldtitel net geen kers op de taart werd gezet.’