© Dirk Kerstens

© Dirk Kerstens

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

ModeMuseum onthult unieke digitale touchscreenmuur

Het ModeMuseum Provincie Antwerpen (MoMu) in de Antwerpse Nationalestraat heeft woensdag in zijn inkomhal een lange “digitale muur” met touchscreentechnologie voorgesteld, waarop de eigen collectie digitaal ontsloten wordt. Het museum kan omwille van zijn beperkte ruimte momenteel immers enkel tijdelijke expo’s organiseren, maar wil op deze manier toch ook de vaste collectie zichtbaar maken voor bezoekers en voorbijgangers. Het gaat om het eerste soortgelijke initiatief in Vlaanderen.

Het scherm is vijf meter lang en twee meter hoog en is te zien vanop straat, waardoor ze ook heel wat extra bezoekers naar het eigenlijke museum moet kunnen lokken. Ze toont zowel foto’s van stukken uit de vaste collectie als van lopende tentoonstellingen en daarnaast ook info van partnerorganisaties als het Flanders Fashion Institute en de Antwerpse Academie. Momenteel bevat het startscherm zowat 800 afbeeldingen.

Bij elke afbeelding kan de bezoeker met enkele aanrakingen via bijhorende trefwoorden doorbladeren naar verwante objecten, info over de ontwerper of eraan gelinkt videomateriaal. Alles is bovendien beschikbaar in vijf verschillende talen.

“Investeren in digitalisering houdt onze musea relevant voor de bezoeker van vandaag en morgen”, vindt provinciaal gedeputeerde voor Cultuur Luk Lemmens (N-VA). “Met dit project vinden we aansluiting bij de hedendaagse bezoeker en toerist die op heel nieuwe manieren informatie vergaart en een digitale beleving zoekt.”

De digitale muur is vrij raadpleegbaar tijdens de openingsuren van het MoMu.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio