© Javier Barcala

Christophe Coppens gaat modeopleiding leiden aan Sandberg Instituut

Aan het Sandberg Instituut in Amsterdam gaat de Belgische hoedenontwerper Christophe Coppens (45) de tijdelijke masteropleiding ‘Fashion Matters’ leiden. Dat is vandaag bekend gemaakt.

llo

Innovatie, in zowel technologie, materiaalgebruik als vakmanschap, is de hoeksteen van deze cursus. Studenten zullen nauw samenwerken met organisaties waar innovatie en experimenten centraal staan, zoals G-Star, Gerrit Rietveld Academie, TextielLab, Wageningen University and Fashion Council NL.

De cursus daagt studenten uit om de huidige snelle en soms verspillende mode-industrie ter discussie te stellen. Coppens, die woont en werkt in Los Angeles, zal aan het hoofd staan van deze opleiding die twee jaar duurt. Hij probeert nu een team te vormen van (gast) docenten, ontwerpers, schrijvers en kunstenaars om de studenten aan te moedigen kritisch na te denken over de huidige mode-industrie.

Christophe Coppens

De masteropleidingen van de Rietveld Academie, een Nederlandse hogeschool voor beeldende kunst en vormgeving, zijn ondergebracht binnen het Sandberg Instituut. Sinds 1995 biedt het Sandberg Instituut masteropleidingen aan in autonome kunst, ontwerpen en vrije vormgeving.

MEER OVER Mode & Beauty