© PHOTOPRESS.BE

Sanne Cant wint Parkcross

Sanne Cant heeft met grote overmacht de Parkcross in Maldegem gewonnen. Ze haalde het ruim afgescheiden van de Nederlandse Sanne van Paassen en Loes Sels.

vml

Een kopgroep met zeven rensters trok de eerste ronde in. Voor Cant ging het allemaal veel te traag en al in de openingsronde liet ze de rest voor wat het was. Sanne van Paassen probeerde samen met Loes Sels nog even te counteren maar beiden zagen al snel in dat er tegen de machtsontplooiing van Cant opnieuw niet veel te doen was. Cant kon zo vanaf de tweede ronde stelselmatig haar voorsprong opbouwen. Van Paassen van haar kant liet Sels ook vrij snel alleen achter zodat het podium vast lag.

Een opsteker voor Sanne Cant (Team Ciclismo Mundial) , die zaterdag nog zilver pakte op het WK in Tabor nadat ze in de spurt de duimen moest leggen tegen de Française Pauline Ferrand Prevost.

‘Ik heb de beelden van het wereldkampioenschap maandag bekeken. Spijtig dat ik daar tweede werd’, aldus Cant. ‘Ik botste op iemand die net iets sterker was dan mij. Ik voel mezelf nog heel goed ondanks twee hectische dagen die ik net achter de rug heb waardoor ik niet echt tot trainen toe kwam. Ik werk nu nog twee weekends af met een dubbel programma, te beginnen zaterdag met Lille en zondag Hoogstraten. Dan volgen nog Middelkerke, Eeklo en Oostmalle. Daarna kan ik van welverdienste rust genieten na een mooi seizoen waarin door het mislopen van de wereldtitel net geen kers op de taart werd gezet.’