© BELGA

© Karel Hemerijckx

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Koningin Mathilde: ‘Ik voel me een beetje eenzaam’

Koningin Mathilde heeft woensdagmorgen het Centrum Algemeen Welzijnswerk Limburg in Genk bezocht. Daar aangekomen was ze een beetje overrompeld door de massaal aanwezige pers die in de kleine ruimte was samengetroept. ‘Ik voel me een beetje eenzaam’, zo grapte Mathilde bij haar intrede in het lokaal.

Ze kreeg vervolgens uitleg over het project ‘Kinderen in de Knel’, dat kinderen tussen de 4 en 18 jaar die verwikkeld zijn in een vechtscheiding verder helpt. Mathilde toonde hier veel belangstelling voor de nieuwe Nederlandse methodiek die tijdens dit project gebruikt wordt.

Tijdens haar bezoek werd ook het project ‘Wonen-Welzijn’ voorgesteld, dat thuisloze mannen of alleenstaande vrouwen onder begeleiding van het OCMW en de CVBA Nieuw Dak aan een nieuwe woning helpt.

De koningin bezocht eerder op de dag ook het ontmoetingshuis De Sfeer, waar ze begroet werd door een twintigtal toeschouwers en leerlingen van de Regina Mundi school, die tegenover het ontmoetingshuis is gelegen. Voor het bezoek van de koningin aan het ontmoetingshuis was een twintigtal minuten voorzien, maar dit liep uit omdat de koningin met de aanwezige vrijwilligers van het ontmoetingshuis wilde kennis maken.