© Dirk Kerstens

Joods Actueel rouwt om dood ex-hoofdredacteur Louis Davids

In Antwerpen is Louis Davids, de voormalige hoofdredacteur van het Belgisch Israëlitisch weekblad, tijdens de nacht van dinsdag op woensdag overleden. Davids was erevoorzitter van Joods Actueel waarvoor hij in elke editie een column schreef. Hij overleed op 86-jarige leeftijd na een maandenlang verblijf in het ziekenhuis. Dat meldt Joods Actueel woensdag.

Louis Davids was de vader van Terry Davids, directeur van Joods Actueel, en de grootvader van hoofdredacteur Michael Freilich. Davids stond volgens Joods Actueel bekend voor zijn markante uitspraken waarbij hij een problematiek kernachtig wist weer te geven.

Davids was vijftig jaar lang de hoofdredacteur van het Belgisch Israëlitisch Weekblad. “Meer dan 50 jaar streefde hij ernaar en slaagde hij erin een zelfstandig en niet partijgebonden onafhankelijk weekblad uit te brengen zonder subsidie”, schrijft Joods Actueel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.