© GvA

Overvallers home-invasion krijgen twee jaar cel

Twee mannen van 19 en 22 jaar uit Boom en Muizen, die een home-invasion pleegden in de Prosper De Troyerstraat in Mechelen, zijn veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. Voor een van hen is die straf effectief, voor de andere met uitstel.

Leo De Nijn, Theo Derkinderen

Eind februari 2014 rond 22u begon de hond van de bewoonster, een 69-jarige vrouw, te blaffen aan de voordeur. Toen haar kleinzoon (26) polshoogte ging nemen, werd er plots een venster naast de voordeur aan diggelen geslagen. Enkele gemaskerde mannen drongen met bruut geweld de woning binnen en bedreigden de twee met een vuurwapen.

Terwijl twee jongeren de bewoonster in bedwang hielden, werd er met de kleinzoon naar de slaapkamer gegaan. Daar ontstond er opnieuw een vechtpartij waarna de verdachten op de vlucht sloegen met 200 euro en de portefeuille van de grootmoeder. De oma verkeerde in shock, de twintiger raakte gewond aan het hoofd.

De speurders kwamen snel te weten dat de home-invasion te maken had met de drugshandel van het slachtoffer. Het openbaar ministerie tilde zwaar aan de feiten en eiste drie jaar cel tegen het duo. Advocaten Frédéric Thiebaut en Belinda Van den Bruel vroegen om hun cliënten niet naar de gevangenis te sturen, maar eventueel een werkstraf op te leggen. Daarvoor vond de rechtbank de feiten te ernstig.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio