© AP

Visa lanceert contactloos betalen in België

Visa Europe heeft in België een goed jaar achter de rug. Het aantal transacties en het totale uitgegeven bedrag per Visa-kaart ging omhoog. ‘2015 wordt een jaar van innovatie’, klonk het op een persconferentie. Belangrijkste nieuwtje voor 2015 wordt dan ook de lancering van contactloos betalen.

kidr

Consumenten vinden in toenemende mate hun weg naar betalingen met kaart en mobiele toepassingen, stelt de uitgever van kredietkaarten. Visa is vast van plan mee op de kar te springen. 'Verschillende banken en winkeliers zullen met Visa Paywave opteren voor contactloze betaling', kondigt Visa Europe aan. De onderhandelingen lopen nog, klonk het dinsdag.

Daarnaast is ook de digitale portefeuille van Visa (V.me) klaar voor lancering. 'En we zijn verschillende types van technologieën aan het bekijken, zoals cloudgebaseerde betalingen en tokenisering (beveiliging via tokens)', zegt Jean-Marie de Crayencour, country manager BeLux.

Visa zag het aantal transacties per kaart bij de handelaar vorig jaar toenemen met 5,6 procent tegenover 2013. De totale uitgaven per kaart stegen met 5 procent in België. Dat het gemiddelde bedrag per transacties 1 procent lager lag, bevestigt volgens de onderneming 'het toenemend gebruik van Visa voor gewone uitgaven'. Het totale aantal Visa-kaarten steeg met 1,2 procent. '2014 was een jaar van verdere groei', stelt de Crayencour. 'We verwachten een gelijkaardige groei in 2015.'