© Photo News

Ex-vriend Britta: “Ze was zeker niet losbandig”

Woensdagvoormiddag kwamen, behalve de mama van Britta, ook de buurman, een vriendin en enkele verkopers van de Opelgarage waar ze die zaterdag was geweest getuigen. De laatste getuige van de voormiddag was de man waarmee ze enkele jaren een seksuele relatie had gehad.

DVD

“We hadden elkaar leren kennen via een chatsite, zo’n acht, negen jaar geleden”, getuigde Kris. “We zijn beginnen chatten en na een tijd hebben we gsm-nummers uitgewisseld en zijn we beginnen sms’en. Ik had een relatie, ze wist dat na een korte tijd. Eigenlijk was het meer een seksuele relatie. Een keer op de maand of om de twee maand zagen we elkaar. Soms in de auto, soms op haar appartement. Dat heeft een drie, vier jaar geduurd. We hebben enkele keren seks gehad met elkaar.”

“Het probleem was: ze wist dat ik een vriendin had en dat ik haar niet wilde verlaten voor haar. Eigenlijk was het de bedoeling ermee te stoppen omdat het geen toekomst had. Ik heb haar meermaals per sms verteld dat ik haar wilde loslaten, maar toch kwam ze elke keer terug. Ik heb de relatie uiteindelijk stopgezet omdat ik de sms-ruzies beu was. Op het eind van de dag verweet ze mij altijd dat ik niet voor haar wilde kiezen.”

Kris omschrijft Britta niet als iemand die losbandig was. “Ze was teruggetrokken, je moest haar zelfvertrouwen geven. Ze moest je al heel goed kennen, wilde ze iets prijsgeven. Ook op seksueel vlak. Ze zou zeker niet aan de eerste de beste iets prijsgeven op dat gebied. Ik kan me niet inbeelden dat ze seksuele handelingen zou verrichten bij iemand die ze een kwartiertje kent. Al begon ze naar het einde toe wel iets losbandiger te worden. In haar sms’en vertelde ze dat ze elke vrijdag uitging en te veel dronk. Ik denk dat ze in die sms’jes meer haar gevoelens kon leggen dan in haar persoonlijke contacten.”MEER OVER Assisenzaak Britta Cloetens

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio